Cocu: "Of ik soms streng voor Bazoer was? Ja, dat was ook nodig"

18 maart om 19:15

Riechedly Bazoer treft zondag in Eindhoven zijn oude club PSV. De Ajax-middenvelder is een goede bekende van Phillip Cocu, die het talent nog kent uit zijn tijd als jeugdtrainer. 

De huidige hoofdcoach van PSV kan niet anders dan Bazoer een compliment geven. "Uitstekend, hij doet het prima", aldus Cocu in gesprek met FOX Sports. "Hij is een all-round middenvelder geworden, die vaak voor het doel komt en het spel kan verplaatsen. Bovendien is hij fysiek sterk. Voor een jonge speler ontwikkelt hij zich heel erg goed.

Hoewel Bazoer PSV een aantal jaren geleden inruilde voor PSV, heeft dat geen invloed gehad op de onderlinge relatie tussen het talent en Cocu. "Ik heb een prima band met hem. Ik heb geen enkel probleem met Bazoer, we hadden hem ook graag hier gehouden. Alleen is zijn keuze anders uitgevallen. Dat moeten we respecteren. Daar doen we niet moeilijk over."

"Of ik streng voor hem was? Ja, dat was ook nodig. In het voetbal gaat het niet alleen om complimenten geven. Dat gaat soms met vallen en opstaan. De een kan wat moeilijker tegen kritiek dan de ander. Ik denk dat Bazoer heeft laten zien dat hij daar goed mee kan omgaan."