Cillessen zou stap hogerop overwegen: 'Dan denk ik daar serieus over na'

19 maart om 07:08

Jasper Cillessen denkt op dit moment nog niet na over een vertrek uit Amsterdam. Toch wijst de doelman van Ajax geïnteresseerde clubs komende zomer niet meteen de deur.

"Ik zie mezelf voorlopig nog wel bij Ajax keepen. Ik hoef niet per se weg", laat Cillessen weten in De Telegraaf. "Zou er van de zomer een club komen, waarvan ik denk dat het een stap hogerop is, dan denk ik er serieus over na. Het was mooi geweest als we een EK hadden gespeeld. Of bijtekenen een optie is? Ik heb nog 2,5 jaar, dus waarom?"

Cillessen is naar eigen zeggen nog niet uitgeleerd in Amsterdam. Dit seizoen kreeg hij pas achttien tegengoals in 27 Eredivisie-duels. "Mijn statistieken zijn mooi, maar daar heb ik niet zo veel aan. Laten we hopen dat we bij PSV winnen. Natuurlijk hoop je als keeper de nul te houden, maar een 6-7 uitslag is ook goed, hoor. Als ik tegen PSV geen tegentreffer incasseer, hoeven we er maar één te maken."

"Ik maak nog steeds stappen als keeper", gaat de Oranje-international verder. "Het is zaak nog constanter te worden. De schoonheidsfoutjes moeten eruit. Bij die 2-2 van Roda JC, in de slotminuut uit een corner bijvoorbeeld, moet het beter staan. Daar zijn we die week mee aan de slag gegaan. We mogen niet uit een standaardsituatie worden geklopt."