Vermoedelijke opstelling: Cocu grijpt weer terug naar vertrouwde 4-3-3 formatie

19 maart om 09:26

In aanloop naar de cruciale clash tegen Ajax zal trainer Phillip Cocu zijn manschappen hoogstwaarschijnlijk weer laten aantreden in een 4-3-3 formatie, meldt het Algemeen Dagblad zaterdagochtend.

Afgelopen week tegen Atlético Madrid hanteerde Cocu nog een 5-3-2 formatie met Nicolas Isimat-Mirin als extra man in de verdediging. De kans is groot dat hij zondag weer op de bank zal plaatsnemen. Dit zou betekenen dat Luciano Narsingh weer terugkeert in de basis. De aanvaller zat tegen Atlético vrijwel de gehele wedstrijd op de bank, maar mocht twee minuten voor het einde van de verlenging invallen. In de penaltyreeks was Narsingh de enige speler die niet wist te scoren, waardoor PSV werd uitgeschakeld.

Tegenstander Ajax zal hoogstwaarschijnlijk aantreden met dezelfde elf namen als tegen NEC afgelopen week, toen het niet verder kwam dan 2-2 in de Arena. Alleen de positie van rechtsbuiten lijkt een twijfelgevalletje te zijn voor trainer Frank de Boer. De afgelopen weken ging de voorkeur uit naar de meer ervaren Lasse Schöne, wat ten koste ging van Anwar El Ghazi. Het lijkt erop dat De Boer zondag wederom de voorkeur zal geven aan de Deen.

Het duel in Eindhoven zal zondag om 16.45 uur van start gaan onder leiding van arbiter Björn Kuipers.

Vermoedelijke opstelling PSV: Zoet, Arias, Bruma, Moreno, Willems, Propper, Guardado, Van Ginkel, Narsingh, De Jong, Locadia

Vermoedelijke opstelling Ajax: Cillessen, Veltman, Van der Hoorn, Viergever, Dijks, Bazoer, Klaassen, Gudelj, Schone, Milik, Younes