De Haan loopt weg met aanvaller: 'Op de manier zoals Robben dat invult'

19 maart om 13:50

Sam Larsson heeft zijn plafond nog lang niet bereikt zolang hij dezelfde arbeidsethos blijft tonen als in de afgelopen maanden. Dat zegt sc Heerenveen-trainer Foppe de Haan, die de Zweed eerder nog wat laconiek vond.

"Hij heeft véél meer arbeid geleverd dan hij ooit heeft gedaan", zegt De Haan tegen De Telegraaf. "Dat zat met name in zijn gereserveerdheid in voetballen. Acties maken en weer terugwandelen, maar niet als een totále voetballer spelen. Dat heeft hij vorig weekend tegen PSV wel gedaan. Dat heeft hem zelf enorm geholpen om te ontdekken van: verrek, dit kan ik ook."

De extra meters die Larsson tegen PSV (1-1) maakte, achtervolgden hem wel. Pas vrijdag was hij volledig hersteld. "Hij moet dus nog veel fitter worden en leren een hele wedstrijd in beeld te zijn. Een echt sterke Sam, kan echt een heel goede 'tien' worden. Of linksbuiten, op de manier zoals Arjen Robben dat invult aan de rechterkant. Dat moet Sam uiteindelijk ook kunnen."

Larsson start zaterdag in de thuiswedstrijd tegen Heracles Almelo opnieuw als nummer tien. De aftrap in het Abe Lenstra Stadion is om 18.30 uur.