'FC Twente: the movie' in de maak: "Dat Joop nog steeds opduikt, voelt niet goed"

19 maart om 14:05

Televisiemaker Erik Dijkstra en bekroond regisseur Geertjan Lassche gaan een film over het geplaagde FC Twente maken. Centraal thema: wat is er in vredesnaam gebeurd met de club uit Enschede? De documentaire zal eind 2016 worden uitgezonden op televisie. 

Dijkstra, onder meer bekend van Bureau Sport en De wereld draait door, is al van jongs af aan supporter van Twente. "We dachten dat we met het ontslag van Alfred Schreuder in augustus het ergste van dit seizoen al hadden gehad", vertelt hij aan TC Tubantia. "

"Als ik mijn vriendin probeer uit te leggen wat er allemaal gaande is, begrijpt ze er niets van", vervolgt hij. "Fraude, schulden, foute deals en schimmige constructies, er is geen touw meer aan vast te knopen. Toen kwam de Tadic-deal er ook nog achteraan. Daar snapte ik zelf ook niets meer van. Ik wil laten zien wat er is aangericht."

Dijkstra en Lassche gaan diverse personen volgen, waaronder Twente-cultheld Jeroen Heubach. Ook hoopt Dijkstra oud-voorzitter Joop Munsterman te spreken te krijgen. "Ik zou aan Joop willen vragen of hij beseft wat hij heeft aangericht", zegt Dijkstra. "Hoeveel mensen hij pijn heeft gedaan. De club is bijna kapot. Dat hij nu nog steeds opduikt, voelt niet goed."