'Frikadellenman' van Roda: 'Als ik niet in de plannen voorkom, wil ik vertrekken'

19 maart om 14:32

Mike van Duinen verkaste afgelopen zomer van ADO Den Haag naar Fortuna Düsseldorf. Zes maanden, vier basisplaatsen en één goal later keerde de aanvaller terug naar de Eredivisie. Roda JC huurde hem van de formatie uit de 2.Bundesliga. 

"Ik begon redelijk", blikt de 24-jarige rechtspoot met de NOS terug. "Ik zat er dicht tegen aan, speelde een paar keer in de basis en scoorde als invaller." Zijn eerste treffer maakte hij tegen het VfL Bochum van Gertjan Verbeek. "Je eerste goal is daar wel een dingetje. Het is niet verplicht, maar veel spelers trakteren na hun eerste doelpunt voor de club."

"Ikzelf dacht: waarom ook niet? (...) Na mijn goal ben ik naar een Nederlandse supermarkt gegaan, heb daar frikadellen gehaald en ben ik ze gaan bakken. Dat zullen ze nu ongetwijfeld wel missen, haha."

Bij die ene treffer bleef het uiteindelijk voor Van Duinen. "Er kwam een nieuwe trainer en die haalde een nieuwe spits. Een eerlijke kans voor mij kwam er niet echt van. Ik hoefde niet weg, maar wilde zelf graag spelen." Roda verloste hem in januari van de reservebank. De goaltjesdief is er nog altijd op gebrand om te slagen in Duitsland. "In principe keer ik volgend jaar weer terug bij Fortuna. Maar als ik weer niet in de plannen voorkom, wil ik vertrekken."