Ajacied ziet verbeterpunten na overstap: 'Daar ga ik komende tijd aan werken'

19 maart om 22:41

Frenkie de Jong kwam in de winterstop over van Willem II. De bedoeling was dat hij zich pas aan het begin van het volgende seizoen zou melden in Amsterdam, maar op eigen verzoek kwam hij eerder naar Ajax. 

"Het was de bedoeling dat ik tot het einde van het seizoen bij Willem II zou blijven, maar ik speelde daar bijna nooit in het eerste. Daarom leek het Ajax en mij beter, dat ik mij afgelopen winter meldde bij Jong Ajax", vertelt De Jong aan Amsterdam FM. "Ik heb het prima naar mijn zin bij de club. De mensen zijn aardig en de jongens vangen mij prima op. Ik ben aan de bal ook gewoon beter dan zonder bal. Ik moet zonder bal nog werken aan een aantal punten. Ik kan in de omschakeling nog agressiever druk zetten en misschien moet ik sneller terug verdedigen en meer scoren, dus daar ga ik komende tijd aan werken."

"Ik ben regelmatig in het krachthonk te vinden. Ik ben natuurlijk geen echte krachtpatser, maar ik werk wel aan mezelf. Ik wil zo snel mogelijk bij het eerste komen, want iedereen is hongerig om dat te halen en dat moet ook het doel zijn voor jezelf." Aanstaande zondag speelt PSV tegen Ajax. "De jongens gaan winnen met 2-1. Ik denk dat Anwar El Ghazi en Amin Younes gaan scoren voor ons. Ik hoop dat ik nog drie doelpunten ga maken voor Jong Ajax."