El Ahmadi wijst probleem aan: "Het mag niet gebeuren, maar overkomt ons vaker"

19 maart om 21:48

Feyenoord heeft zaterdagavond de vijfde overwinning op rij geboekt. De Rotterdammers wonnen met 3-1 van De Graafschap. Karim El Ahmadi droeg de aanvoerdersband bij afwezigheid van Dirk Kuyt. 

"We komen heel lullig 0-1 achter", vertelt El Ahmadi aan FOX Sports. "Als je de eerste helft net zo speelt als de tweede, dan kan je met een grote uitslag weggaan. Het was wel moeizaam, vooral het begin. Ik denk dat we de tweede helft onszelf hebben hersteld. Met het invallen van Bilal (Basacikoglu, red.) kregen we ook meer dreiging naar voren, we gingen wat meer opportunistisch spelen. Dan zie je dat wij makkelijk kunnen scoren."

"Het ligt een beetje aan het tempo, de gemakszucht. Het mag niet gebeuren, maar het is ons vaker overkomen dat we dan wedstrijden verloren. Nu kom je gelukkig met 3-1 voor. Het was even wennen zonder Dirk (Kuyt, red.), vooral die handdruk van hem. Hij heeft ons er vaak doorheen geholpen, maar we hebben vandaag laten zien dat we ook zonder Kuyt hebben gewonnen. Dat is wel een goed teken."

Het gaat sinds de komst van Dick Advocaat stukken beter. "Dit is de vijfde zege op rij, het gaat beter dan de maanden januari en februari. We moeten postief blijven, we willen die derde plek voor de bekerfinale hebben. Daar doen we nu alles voor. We leren zeker van die eerste helft. Het is gemakzucht, dat moet er uit."