Teleurgestelde Bilal: "Je krijgt er kippenvel van als iemand dat tegen je zegt"

19 maart om 22:30

Na zijn prima optreden tegen Vitesse had Bilal Basacikoglu (22) gehoopt dat hij zaterdagavond aan de aftrap mocht verschijnen tegen De Graafschap. Giovanni van Bronckhorst besloot de vleugelaanvaller echter op de bank te zetten. 

"Het was natuurlijk een teleurstelling om niet te starten", vertelde Basacikoglu na afloop van het duel in De Kuip aan FOX Sports. "Ik heb het voor mezelf positief gehouden. Zodra ik mocht invallen, heb ik alles laten zien. Ik denk dat dat aardig gelukt is. Ik had stiekem wel gehoopt dat ik zou starten. (...) Ik begin op de bank, maar in die 45 minuten ben ik wel nodig voor het team en dan moet ik er ook wel staan. Dat is mijn job als invaller, ik denk dat ik dat vandaag goed heb uitgevoerd."

"Ik heb geen uitleg van Van Bronckhorst gehad, maar dat is de mannenwereld. Ik vind dat niet echt verplicht", vervolgde de voormalig speler van sc Heerenveen. "Ik ben misschien een te goede invaller, maar liever wil ik als basisspeler bij Feyenoord eindigen. Ik weet wat mijn kwaliteiten zijn en die heb ik vandaag weer heb getoond." Afgelopen week verklaarde Van Bronckhorst dat hij verlangt naar de oude Bilal. "Ja, dat heeft wel wat met me gedaan, je krijgt er kippenvel van als iemand dat tegen je zegt."

"Ik heb de laatste weken veel kritiek gehad, maar ben in mezelf blijven geloven. Ik krijg het gevoel en de acties weer terug, het is onbeschrijflijk. Ik voelde me weer lekker, dit is wie ik ben. Als het even niet lekker gaat krijg je kritiek van het Legioen, de journalisten. Ik heb vandaag op mijn snelheid gespeeld, dan zie je dat ik er makkelijker voorbij ga via schaartjes en dergelijke."