De Tien: talenten voor wie een gigantische transfersom betaald is

De Tien: talenten voor wie een gigantische transfersom betaald is

23-03-2016 10:10
1

In de voetbalwereld worden er steeds hogere transfersommen betaald voor spelers, met als toppunt de transfer van Gareth Bale - ook wel 'de man van honderd miljoen' genoemd. Maar wie zijn nu eigenlijk de duurste voetbaltieners?

10. Romelu Lukaku (22 miljoen)
Romelu Lukaku maakte in het seizoen 2011/12 de overstap van RSC Anderlecht naar Chelsea. De Belg kreeg niet de kans om het in Londen te laten zien. Hij werd in de zomer van 2014 op 21 jarige definitief overgenomen door Everton voor ruim 35 miljoen. De aanvaller heeft dit seizoen definitief zijn draai gevonden, met 25 goals in 37 wedstrijden.

9. Alexandre Pato (22 miljoen)
AC Milan nam Alexandre Pato in 2007 over van Internacional. De destijds zeventienjarige aanvaller stond te boek als één van de grootste talenten van de wereld, iets wat hij niet waar wist te maken. Na een terugkeer naar zijn vaderland staat de Brazilliaan nu onder contract bij Chelsea, dat hem huurt van Corinthians.

8. Sergio Ramos (27 miljoen)
Sergio Ramos staat tegenwoordig bekend als één van de beste verdedigers van de wereld. De huidig aanvoerder van Real Madrid speelde aanvankelijk vooral als rechtsachter. In 2005 verruilde hij Sevilla voor De Koninklijke voor een bedrag van 27 miljoen.

7. Antonio Cassano (28,5 miljoen)
Antonio Cassano stapte op 1 juli 2001 over van Bari naar AS Roma voor een bedrag van 28,5 miljoen euro. De Italiaan was daarmee even de duurste voetbaltiener, tot Barcelona 29 dagen later het record verbrak door Javier Saviola in te lijven. 

6. Marquinhos (31,4 miljoen)
Paris Saint-Germain nam Marquinhos in de zomer van 2013 over van AS Roma. De Brazilliaanse verdediger verruilde de Serie A-club voor ruim 31 miljoen voor de Parijzenaren. Marquinhos heeft bij PSG nog geen basisplaats weten te veroveren, maar getalenteerd is hij zeker.

5. Anderson (31,5 miljoen)
De eerste vermelding van Manchester United in de top-10. In 2007 nam United de talentvolle Anderson over van FC Porto voor een bedrag van 31,50 miljoen. De Brazilliaan kon het alleen niet waarmaken en is na een verhuurperiode in Italië transfervrij vertrokken naar zijn thuisland.

4. Javier Saviola (35,9 miljoen)
Javier Saviola verruilde in juli 2001 River Plate voor Barcelona. De Argentijn werd voor bijna 36 miljoen overgenomen, wat hem destijds de duurste tiener maakte. Na zijn jaren bij Barcelona begon de aanvaller aan een ware nomadentocht door Portugal, Spanje, Griekenland en zijn thuisland Argentinië. Saviola is momenteel clubloos.

3. Wayne Rooney (37 miljoen)
Wayne Rooney doorliep de jeugdopleiding van Everton om de club eind 2004 te verruilen voor Manchester United. De Britse grootmacht betaalde 37 miljoen voor de gunsten van de Engelsman, die nog altijd actief is bij de Mancunians. Rooney bleef tot het seizoen 2014/15 de duurste voetbaltiener.

2. Luke Shaw (37,5 miljoen)
Manchester United verbrak in het seizoen 2014/15 het record, dat al in handen van de club was, met het aantrekken van Luke Shaw. De linkervleugelverdediger kwam voor een bedrag van 37,50 miljoen over van Southampton, de club waar Shaw de jeugdopleiding doorliep. 

1. Anthony Martial (50 miljoen)
Manchester United betaalde in augustus 2015 liefst vijftig miljoen neer voor Anthony Martial. De overstap van de Franse tiener van AS Monaco naar Manchester United zorgde voor veel opschudding en het blijft de vraag of de Fransman dit bedrag wel waard is.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 

 

Plaats een reactie