'Koppig Manchester United legt 80 miljoen euro klaar voor Afrikaanse sensatie'

'Koppig Manchester United legt 80 miljoen euro klaar voor Afrikaanse sensatie'

23-03-2016 09:58
5

Manchester United is bereid om komende zomer tachtig miljoen euro te betalen voor Pierre-Emerick Aubameyang. Boulevardkrant The Daily Mirror meldt dat woensdag. Probleem: Borussia Dortmund lijkt absoluut niet bereid om mee te werken aan een transfer. 

Aubameyang (26) is dit seizoen dé grote ster van de Bundesliga. De pijlsnelle Gabonees scoorde 22 keer in competitieverband. In Europees verband was de spits tien keer trefzeker. Diverse topclubs uit Europa hebben inmiddels het oog laten vallen op Aubameyang. Real Madrid zou achter de rug van Dortmund reeds gesproken hebben met het management van de international. De vader van de spits zorgde daarnaast voor speculatie door onlangs bij FC Barcelona op de tribune plaats te nemen. Dortmund liet al diverse malen blijken dat over een verkoop van de aanvaller helemaal niet te praten valt. 

Het Manchester United van manager Louis van Gaal mengt zich desondanks in de strijd om de gewilde Aubameyang. Geld is geen probleem voor het steenrijke United. Liefst tachtig miljoen euro zouden The Red Devils bereid zijn om te betalen voor de Dortmund-ster. Mocht United zich dit seizoen overigens niet weten te plaatsen voor de Champions League, dan lijkt de eventuele komst van de Afrikaan naar Old Trafford sowieso kansloos.