ADO Den Haag in spagaat na bericht KNVB: 'Cruciale periode richting toekomst'

ADO Den Haag in spagaat na bericht KNVB: 'Cruciale periode richting toekomst'

23-03-2016 16:28
4

De Chinese eigenaar van ADO Den Haag, Hui Wang, sprak onlangs uit dat hij ADO Den Haag niet in categorie 1 van de licentiecommissie van de KNVB terecht zou laten komen. De Chinees kwam die belofte niet na. 

Afgelopen vrijdag kreeg ADO het bericht dat de club onder curatele van de KNVB komt te staan. Echter, de bond heeft wel een vangnetbepaling opgenomen. Mocht het beloofde geld toch binnenkomen, dan komt ADO in Categorie 2 terecht. Tussen alle perikelen rondom Wang door moet ADO ook nog aan negen spelers laten weten wat hun toekomst is. Het gaat om Martin Hansen, Thomas Kristensen, Robert Zwinkels, Tim Coremans, Giovanni Korte en Tyronne Ebuehi hebben een eenzijdige optie tot verlenging.

Dit moet vòòr 1 april duidelijk zijn. Het contract van Timothy Derijck wordt bij het spelen van 25 competitieduels automatisch verlengd. De Belgische middenvelder kwam tot op heden 21 keer in actie in de competitieduels van ADO. Vito Wormgoor en Gianni Zuiverloon zijn eveneens na dit seizoen transfervrij en hebben geen optie tot verlenging. Zolang het beloofde geld niet binnen is, kan ADO niet tot handelen overgaan en dreigt een uittocht uit de Hofstad. 

"Het is vervelend voor de spelers, aangezien de groep juist duidelijkheid verdient", vertelt trainer Henk Fraser aan Voetbal International. "In een roerig seizoen zorgen wij juist voor een stabiele, rustgevende factor. De onduidelijkheid brengt nu weer een extra druk met zich mee. Dat is jammer. Tegelijkertijd beseft iedereen dat in Den Haag niemand iets te verwijten valt. Hopelijk komt er snel meer duidelijkheid, want dit is een cruciale periode richting de toekomst."