Excelsior verstuurt ontslagbrief naar aanvoerder en oud-Feyenoorder

Excelsior verstuurt ontslagbrief naar aanvoerder en oud-Feyenoorder

25-03-2016 14:17

Excelsior heeft vrijdag de contracten van vier spelers formeel opgezegd. Het gaat om middenvelder Adil Auassar en verdedigers Daan Bovenberg, Kevin van Diermen en Sander Fischer.

Excelsior is verplicht om ontslag aan te vragen als er niet vóór 1 april een beslissing wordt genomen over het aflopende contract van een speler. Dat is het geval bij Auassar, Bovenberg, Van Diermen en Fischer. De kans is groot dat de nummer zestien van de Eredivisie later nog in gesprek gaan met het viertal.

Auassar, Bovenberg en Fischer zijn dit seizoen vaste waarden in de ploeg van trainer Fons Groenendijk. Van Diermen speelt sinds de winterstop op huurbasis bij NAC Breda. Vooral een langer verblijf van Fischer lijkt op dit moment prioriteit te hebben. De aanvoerder leek vorig seizoen ook al te vertrekken, maar verlengde toen zijn contract met een jaar.

Excelsior heeft in de tussentijd wél de optie in het contract van Jurgen Mattheij gelicht. Hij ligt nu tot medio 2017 vast op Woudestein. Marko Maletic (verhuurd aan SC Telstar) en Tom Overtoom (verhuurd aan FC Emmen) hoeven niet te rekenen op een langer verblijf, terwijl doelman Mike Havekotte nog een gesprek kan verwachten.