Onbegrip bij Oranje-verdediger na eerste helft: 'Toch gingen ze fout'

Onbegrip bij Oranje-verdediger na eerste helft: 'Toch gingen ze fout'

26-03-2016 15:10
1

Het Nederlands elftal stelde vrijdagavond andermaal teleur door met 2-3 te verliezen van Frankrijk. De wedstrijd stond in het teken van het overlijden van Johan Cruijff. Of de spelers afgeleid waren is niet duidelijk, maar de keuze voor een 5-3-2 systeem pakte niet goed uit.

Er ging meer fout dan goed aan de kant van het Nederlands elftal, waarna bondscoach Danny Blind halverwege alsnog voor 4-3-3 koos. "Het moet beter, of je nou maar één keer samen hebt getraind of niet", is Joël Veltman zelfkritisch tegenover Voetbal Inside. "Sommige dingen komen ook bij een 4-3-3 en bij je eigen club terug, toch gingen ze fout. Misschien kwam het door de andere formatie of de afleiding."

Voor Vincent Janssen was het desondanks een onvergetelijke avond. Hij maakte als invaller zijn debuut voor Oranje. "Ik heb hier 21 jaar van gedroomd. Het is een droom die uitkomt", zegt de spits van AZ. "Ik probeerde me gewoon aan te passen aan de wedstrijd en het niveau. Het is lastig om in zo’n wedstrijd in te vallen, maar ik probeer gewoon mijn best te doen."