Dramatisch nieuws voor Engels international: géén EK door enkelbreuk

Dramatisch nieuws voor Engels international: géén EK door enkelbreuk

27-03-2016 22:12
3

Een dreun voor Jack Butland, doelman van Stoke City en Engeland. De 23-jarige goalie blijkt tijdens het oefenduel met Duitsland van zaterdagavond een breuk in zijn enkel te hebben opgelopen. Butland, ploeggenoot van Erik Pieters en Ibrahim Afellay, is naar verwachting zeker drie maanden uitgeschakeld. 

De Engelse voetbalbond (FA) maakt dat nieuws zondagavond bekend. Het EK 2016, dat op 10 juni van start gaat, zal Butland dus op zijn buik kunnen schrijven. De sluitpost liep zijn blessure op een vrij knullige manier op. Bij het wegschieten van de bal verstapte Butland zich volledig. Hij probeerde daarna nog even door te spelen, maar al snel bleek dat onmogelijk. 

Voor Roy Hodgson, de bondscoach van Engeland, wordt de situatie er niet gemakkelijker op. Zijn eerste doelman Joe Hart is namelijk óók uit de roulatie. De sterspeler van Manchester City viel uit tijdens de stadsderby tegen Manchester United van vorige week. Hart kan de komende weken niet in actie komen, maar Hodgson heeft goede hoop dat de keeper op tijd fit is voor het EK.