'Afgeschreven' Rooney krijgt steun van bondscoach: 'Word ik niet vrolijk van'

'Afgeschreven' Rooney krijgt steun van bondscoach: 'Word ik niet vrolijk van'

28-03-2016 07:10
2

Wayne Rooney is nog steeds een belangrijk onderdeel van de Engelse EK-plannen. Dat haastte bondscoach Roy Hodgson zich te zeggen na de uitstekende optredens van Harry Kane en Jamie Vardy, zaterdag in de oefeninterland tegen Duitsland.

Mede door zeer fraaie goals van Kane en Vardy wonnen de Three Lions, dinsdag de tegenstander van Oranje op Wembley, verrassend met 2-3 in Berlijn. Naast de spitsen van Tottenham Hotspur en Leicester City, was ook jongeling Delle Alli op dreef als schaduwspits. Daardoor is er in Engeland discussie ontstaan over de toekomst van de dertigjarige Rooney in het nationale elftal.

"Ik zal herhalen dat Wayne onze aanvoerder is en dat heeft hij de afgelopen twee jaar uitstekend ingevuld", schiet Hodgson de aanvaller van Manchester United te hulp in gesprek met de BBC. "Hij heeft ons door een zware kwalificatiecampagne geloodst, waarin we al onze tien duels wonnen. Ik word er niet vrolijk van dat nu tijdens zijn blessure al bijna wordt afgeschreven. Dat verdient hij niet."

Hodgson verwacht dat Rooney, met 51 goals topscorer aller tijden van Engeland, de nieuwe generatie het vuur aan de schenen zal leggen. De keuzeheer verheugt zich op die aanstaande concurrentiestrijd. "Als hij weer fit is, zal hij de druk opvoeren. En andersom zal hetzelfde gebeuren. Daar kijken we naar uit."