Twente zwaar op jacht op transfermarkt: bijna heel elftal aan nieuwe spelers

Twente zwaar op jacht op transfermarkt: bijna heel elftal aan nieuwe spelers

31-03-2016 08:35
7

Niet alleen de deals met Doyen uit het verleden leveren FC Twente kopzorgen op. Ook op het vlak van het spelersbeleid zijn er zorgen. De club uit Enschede wil Bruno Uvini en Jerson Cabral langer binden, maar moet mogelijk op zoek naar veel versterkingen.

De contracten met huurlingen Stefan Thesker, Giorgos Katsikas, Thomas Agyepong, Zakaria El Azzouzi en Oskar Zawada zijn opgezegd. Daarnaast kreeg Robbert Schilder een ontslagbrief in huis. Ook de contracten van Uvini en Cabral lopen af en werden onlangs formeel opgezegd. Uvini heeft nog een contract voor een jaar bij het Italiaanse Napoli. Die club wil mogelijk een afkoopsom.

"Met een aantal spelers gaan we zeker het gesprek aan", vertelt technisch manager Ted van Leeuwen in Voetbal International. Twente moet mogelijk aan een flinke zoektocht beginnen, aangezien ook Hakim Ziyech, Felipe Gutierrez en Kamohelo Mokotjo kunnen vertrekken. "We gaan ervan uit dat we een tiental spelers moeten vervangen", zegt Van Leeuwen. "Dat aantal past bij een club in ombouw zoals FC Twente momenteel is."