Ik denk terug aan de dag dat Mourinho mijn Arsenal-transfer blokkeerde

"Ik denk terug aan de dag dat Mourinho mijn Arsenal-transfer blokkeerde"

Gepubliceerd: donderdag 31 maart 2016 om 19:42do 31-03-2016 om 19:42

Demba Ba speelt inmiddels voor het Chinese Shanghai Shenhua, maar denkt nog wel eens terug aan het jaar 2013. Destijds dacht de Senegalees dat hij bij Arsenal zou tekenen, maar José Mourinho stak hoogstpersoonlijk een stokje voor die transfer.

In dienst van Chelsea kwam Ba amper aan spelen toe, waardoor een overgang naar Arsenal uitkomst leek te bieden. Ba wilde zelf graag naar The Gunners, maar Mourinho weigerde mee te werken. "Ik denk nog wel eens aan de dag dat Mourinho mijn huurtransfer naar Arsenal blokkeerde", vertelt de spits aan France Football. "Mourinho was toen net terug bij de club en het leek mij een goede transfer. Het gebeurde allemaal op de laatste dag van de transfermarkt."

"Ik was in Parijs en mijn zaakwaarnemer belde me om te zeggen dat mijn transfer naar Arsenal door zou gaan", vervolgt Ba. "Toen keerde ik terug naar Londen voor de medische keuring. Toen ik arriveerde, was ik verrast dat meneer Mourinho mijn transfer had tegengehouden. Mesut Özil was net bij de club gekomen en het was moeilijk voor de club om een concurrent als Arsenal verder te versterken. Ik snap de beslissing van Mourinho als coach, maar voor de speler was het moeilijk te accepteren."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws