'Twente nam geld aan van veroordeelde witwasser van Mexicaans drugskartel'

'Twente nam geld aan van veroordeelde witwasser van Mexicaans drugskartel'

01-04-2016 09:25
14

FC Twente is in 2013 in zee gegaan met investeerders die de club een wurgcontract oplegden én banden hebben met een drugskartel. Dat gebeurde rond de transfer van Jesus Corona naar Enschede. De Volkskrant zocht uit wat er allemaal gebeurde.

De krant stelt dat Twente 'nu financieel en sportief bijna dood is' door de wurgcontracten die oud-voorzitter Joop Munsterman opstelde. Sommige overeenkomsten waren in strijd met FIFA-reglementen. Mede doordat er grote schulden werden geleden - in het seizoen 2012/'13 een verlies van 8,5 miljoen euro - moesten er derde partijen aan te pas komen om Corona te financieren.

Die financiering kwam van de grond door de Grupo Comercializador Conclave. Die investeerdersgroep bedong voor 2,6 miljoen euro liefst zestig procent van de transferrechten van Corona. Het blijkt echter dat eigenaar Dávila Córdova elf jaar geleden is veroordeeld tot een celstraf van vijf jaar voor witwassen van drugsgeld voor het Mexicaanse drugskartel Juárez. Dit alles krijgt mogelijk nog een vervelend staartje voor Twente.