'Nederlandse Vardy' maakt eerste goal: Er zijn clubs die me willen overnemen

'Nederlandse Vardy' maakt eerste goal: "Er zijn clubs die me willen overnemen"

03-04-2016 20:54
7

Eindelijk was het zaterdagavond raak voor Kevin van Veen in het shirt van SC Cambuur. De spits, die in januari gehuurd werd van Scunthorpe United, schoot mooi raak tijdens de degradatiekraker tegen De Graafschap (2-2). Het was de eerste Eredivisie-treffer uit zijn carrière. 

"Zo, ik was blij", glimlachte Van Veen (24) na afloop in gesprek met de Volkskrant. "Ik ben hier gehaald om te scoren. Ik ben een spits en heb voor Scunthorpe niet veel doelpunten gemaakt de laatste jaren, dus dan komt er wel wat los als je dat dan weer eens doet op het hoogste niveau."

Met een groot aantal goals namens FC Oss verdiende Van Veen vorig seizoen een transfer naar de League One, het derde niveau van Engeland. "Ze noemden me de Nederlandse Vardy, maar zo ver is het niet gekomen. Ik kon in de Eredivisie tekenen, maar ik heb eigenlijk te lang gewacht met mijn keuze. Jammer aan de ene kant, want ik had misschien eerder hoger kunnen spelen. Maar alles gebeurt om een reden, zeggen ze."

Wat hij volgend jaar gaat doen? Van Veen heeft nog geen idee. "Er zijn clubs die me willen overnemen, maar Scunthorpe wil me niet verkopen. We hebben een nieuwe trainer en die wil me er graag bij hebben, dus de kans is heel groot dat ik naar Engeland terugga."