Update: 'NEC voert gesprekken met Afrikaanse vleugelaanvaller'

Update: 'NEC voert gesprekken met Afrikaanse vleugelaanvaller'

Gepubliceerd: vrijdag 8 april 2016 om 16:33vr 08-04-2016 om 16:33

NEC heeft het oog laten vallen op Ayub Masika. De vleugelaanvaller (links op de foto) staat momenteel nog onder contract bij Lierse SK. Wil NEC de Keniaan inlijven, dan zal het moeten concurreren met een aantal Belgische clubs. 

Masika (23) is eigendom van RC Genk, maar speelde de laatste twee seizoenen bij Lierse. Daar is hij gehuurd met aankoopoptie. Westerlo heeft volgens Het Belang van Limburg geen zin om die opte te lichten. Bij Racing Genk heeft de international nog één jaar contract, maar een terugkeer naar Genk is evenmin aan de orde. Er moet deze zomer dus naar een oplossing worden gezocht voor Masika.

Westerlo zou één van de ploegen zijn die de dribbelaar nauwlettend in de gaten houdt. Ook NEC stuurde dit seizoen al diverse malen scouts naar Lierse. De formatie uit Nijmegen is op zoek naar aanvallende versterking, aangezien onder meer Christian Santos en Navarone Foor na dit seizoen vertrekken bij de nummer acht van de Eredivisie

Masika, die tot op heden tien interlands speelde namens Kenia, kan deze jaargang prima cijfers overleggen. Hij maakte vijf goals en leverde daarnaast ook zes assists af. 

Update 16.33 uur: De berichtgeving vanuit België lijkt te kloppen. Nadat NEC Ayub Masika al maandenlang volgde, voeren de Nijmegenaren volgens De Gelderlander inmiddels gesprekken met de huurling van Lierse.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws