De Tien: spelers die hun club altijd trouw zijn gebleven

De Tien: spelers die hun club altijd trouw zijn gebleven

11-04-2016 10:10
1

Het komt niet vaak voor dat een speler zijn gehele carrière bij één club slijt. Wanneer dit wél gebeurt, groeien ze vaak uit tot een clublegende. Vandaag in De Tien: spelers die in hun gehele carrière maar voor één club uitkwamen.

Gary Neville (Manchester United)
Gary Neville debuteerde in september 1992 in de hoofdmacht van Manchester United. De rechtsback was één van de zes spelers van de Class of '92, waar hij onder andere samen met zijn broer speelde. Neville beëindigde zijn carrière in februari 2011 en kwam tot 602 optredens.

Carles Puyol (Barcelona)
Carles Puyol is één van de meest belangrijke spelers in de geschiedenis van Barcelona. De Spaanse verdediger was jaren een steunpilaar in de verdediging van de Catalanen. Puyol speelde 663 wedstrijden voor zijn grote liefde.

Tony Adams (Arsenal)
Tony Adams, oftewel Mr. Arsenal, wordt gezien als één van de beste Engelse centrale verdedigers aller tijden. Adams kreeg in december 2011 een beeld naast Herbert Chapman en Thierry Henry. De ex-verdediger kwam tot 669 optredens voor The Gunners.

John Terry (Chelsea)
John Terry is de meest succesvolle aanvoerder in de geschiedenis van Chelsea. De verdediger kwam op zijn veertiende bij de club, toen nog als middenvelder. Bij gebrek aan beter speelde Terry in de jeugd een wedstrijd als centrale verdediger, waarna hij daar bleef staan. Terry heeft 701 wedstrijden voor Chelsea gespeeld en gaf onlangs aan dat hij Chelsea na dit seizoen gaat verlaten.

Paul Scholes (Manchester United)
Er zijn weinig spelers die een bal met meer precisie bij een medespeler kunnen bezorgen dan Paul Scholes. De middenvelder van Manchester United speelde vanaf zijn veertiende bij de club en kwam 718 keer in actie voor United.

Francesco Totti (Roma)
Francesco Totti is de definitie van een levende legende. De 39-jarige Italiaan speelde 725 wedstrijden voor AS Roma, en wist ruim 300 keer het net te vinden. Totti is dan ook niet geheel verrassend Roma's recordhouder wat betreft doelpunten en aantal wedstrijden.

Jamie Carragher (Liverpool)
Jamie Carragher debuteerde op zijn achttiende bij Liverpool en kwam tot 737 optredens. De verdediger moet daarmee alleen Ian Callaghan voor zich laten wat betreft het aantal wedstrijden voor Liverpool. Carragher wordt gezien als één van de belangrijkste verdedigers in de geschiedenis van de club.

Paolo Maldini (AC Milan)
In het seizoen 1984/85 brak de destijds zestienjarige Paolo Maldini door in het eerste elftal van AC Milan. In het seizoen 2008/09 hing de verdediger zijn voetbalschoenen aan de wilgen. Maldini kwam 902 keer in actie voor AC Milan, en is daarmee recordhouder.

Ryan Giggs (Manchester United)
Ryan Giggs stroomde in 1990 door vanuit de jeugd van Manchester United. The Welsh Wizard, zoals Giggs ook wel genoemd werd, speelde tot 2014 bij United, waarna hij aan de slag ging als assistent-trainer. De Welshman kwam tot 963 wedstrijden voor de club.

Rogério Ceni (São Paulo)
Rogério Ceni is met het ongelooflijke aantal van 1217 wedstrijden de speler met de meeste optredens voor een club in de voetbalgeschiedenis. De doelman van Sao Paolo speelde ruim twintig jaar voor São Paulo. Extra opvallend: Ceni kwam tot 129 doelpunten in zijn loopbaan.