Oud-PSV'er: 'Ik verdiende goed, liet het breed hangen. Wat kon mij gebeuren?'

Oud-PSV'er: 'Ik verdiende goed, liet het breed hangen. Wat kon mij gebeuren?'

09-04-2016 11:42
3

Willem II hoopt het PSV zaterdagavond moeilijk te maken in de titelrace. Voor Rochdi Achenteh, Guus Joppen, Nigel Bertrams, Dries Wuytens, Freek Heerkens en Funso Ojo heeft het duel een speciaal tintje. Zij mochten zich ooit PSV'er noemen.

De inmiddels 24-jarige Ojo leek lange tijd voorbestemd om het te gaan maken bij PSV. Hij debuteerde al op zijn vijftiende in het eerste elftal, in een oefenwedstrijd tegen HVCH. Een definitieve doorbraak bleef echter uit, waarna hij zijn heil zocht bij het Belgische Beerschot. Het faillissement van die club in 2013 schudde hem ruw wakker. Via FC Dordrecht vond hij weer de weg omhoog.

"Ik leef pas echt in alle facetten als een prof sinds ik bij FC Dordrecht terecht kwam", zegt Ojo in het Brabants Dagblad. Daar mankeerde het in de beginjaren van zijn carrière aan, geeft de Belg toe. "Ik verdiende goed, was jong, liet het breed hangen. Ik had een vierjarig contract, dus wat kon mij gebeuren? Maar toen ik plots geen salaris meer ontving, ging ik de waarde van geld weer inzien."

Afgelopen zomer belandde de middenvelder bij Willem II, waar zijn waarde groeit. "Ik denk dat ik nog een jaartje nodig heb voordat ik een volgende stap kan maken."