Update: Blind komt óók in actie en belt met Fosu-Mensah

Update: Blind komt óók in actie en belt met Fosu-Mensah

14-04-2016 21:16
19

De Ghanese voetbalbond maakt serieus werk van de interlandloopbaan van Timothy Fosu-Mensah. Het achttienjarige toptalent van Manchester United is inmiddels gepolst.

De spectaculaire ontwikkeling van Fosu-Mensah is niet onopgemerkt gebleven in het vaderland van zijn ouders, zo bleek eerder deze week al. Het management van de verdedigers, die opgroeide in Nederland en enkele jaren geleden de jeugdopleiding van Ajax voor United verliet, is zelfs officieel benaderd door de Ghanese voetbalbond.

"Wij zijn gebeld, Ghana wil hem inderdaad overhalen voor dat land te kiezen", laat een woordvoerder van de Stellar Group donderdag weten aan het Algemeen Dagblad. Bondscoach Avram Grant is zeer gecharmeerd van Fosu-Mensah en wil snel toeslaan.

De pogingen uit Ghana zullen ook Zeist bereiken. Het lijkt niet heel waarschijnlijk dat bondscoach Danny Blind een plek in zijn selectie vrijmaakt voor Fosu-Mensah, voor de oefeninterlands tegen Ierland, Polen en Oostenrijk eind mei en begin juni. Doet Blind dat wél, dan wordt de Ghanese voetbalbond buitenspel gezet en wordt een 'Ziyech-scenario' voorkomen.

Update 21.16: Ook de KNVB maakt geen half werk van Timothy Fosu-Mensah. Net als de collega's uit Ghana is ook de Nederlandse voetbalbond in actie gekomen voor de verdediger van Manchester United, meldt het Algemeen Dagblad. Bondscoach Danny Blind zou woensdag telefonisch contact hebben gehad met Fosu-Mensah.