De Zeeuw: Ik weet het nog wel. Iedereen dacht dat ik homo was

De Zeeuw: "Ik weet het nog wel. Iedereen dacht dat ik homo was"

15-04-2016 10:45
18

Demy de Zeeuw maakte in 2011 de overstap van Ajax naar Spartak Moskou. In Rusland moest hij eerst afrekenen met een opvatting, naar aanleiding van een shoot in een mannenblad.

De Zeeuw poseerde naakt, naast onder meer Evgeniy Levchenko en Frank de Boer. Ook in Rusland kwamen die foto's door. De conclusie destijds: De Zeeuw valt op mannen. In een groot interview met Championat wordt hij gevraagd naar de misvatting. "Ik weet het nog wel", lacht hij. "Iedereen dacht dat ik homo was."

"Kort voordat ik verhuisde naar Rusland, stond in een homotijdschrift, samen met oud-voetballers als De Boer en Levchenko. Maar we stonden er niet in als homo's, maar als bekende voetballers. We wilden een statement maken. De mensen in Rusland zagen de cover en concludeerden: hij is homo."

Op de eerste dag in Moskou werd De Zeeuw er meteen met 'geconfronteerd'. "Iemand vroeg me: Ben je gay? Ik zei: Nee man, ik heb een vriendin. Ik ben al zes jaar met haar samen. We hebben samen een kind. Ik ben dus geen homo, maar ik ben zéér voor tolerantie voor homo's."