Belgische topper kan vertrek uit Rusland vergeten: 'Clausule bedraagt 100 miljoen'

Belgische topper kan vertrek uit Rusland vergeten: 'Clausule bedraagt 100 miljoen'

18-04-2016 12:17
2

Axel Witsel liet al meerdere keren horen dat hij na dit seizoen graag wil vertrekken uit Rusland. De middenvelder is aan zijn vierde seizoen bezig bij Zenit Sint-Petersburg en is op zoek naar een nieuwe uitdaging. De Russen lijken echter niet te willen meewerken.

"We hebben de makelaar van Witsel uitgelegd dat we zijn contract willen verlengen", laat algemeen directeur Maxim Mitrofanov weten aan TASS. "Het is uitgesloten dat hij vertrekt voor bedragen tussen de 16 en 25 miljoen euro, zoals gesuggereerd werd in de pers. Vorige zomer waren we in onderhandeling met een Italiaanse club over een transfersom tussen de 30 en 35 miljoen euro, maar wij hebben geweigerd."

Het is de Russen duidelijk menens om Witsel aan boord te houden. "Ik wil er ook aan herinneren dat zijn ontsnappingsclausule 100 miljoen euro bedraagt", voegt Mitrofanov er aan toe. Zelf betaalde Zenit in september 2012 40 miljoen euro aan Benfica. Witsel geniet interesse van Bayern München, Juventus, Manchester City, AS Roma, Tottenham en Sevilla.