'Om eerlijk te zijn: ik stond op het punt om Benitez op zijn gezicht te slaan'

'Om eerlijk te zijn: ik stond op het punt om Benitez op zijn gezicht te slaan'

22-04-2016 23:34
1

In zijn biografie A Big Pole In Our Goal heeft Jerzy Dudek een boekje open gedaan over zijn moeizame relatie met Rafael Benitez in zijn Liverpool-tijd. De oud-doelman van onder meer Feyenoord heeft zelfs een keer op het punt gestaan om een klap uit te delen aan de Spanjaard.

Acht maanden nadat hij een hoofdrol vertolkte in de Champions League-finale van 2005 belandde Dudek op het tweede plan, achter Pepe Reina. 1.FC Köln wilde de Pool verlossen, maar op de laatste dag van de transferdeadline ging Benitez voor de transfer liggen. Dat schoot totaal in het verkeerde keelgat bij Dudek.

'Ik was woedend op hem, helemaal buiten zinnen', vertelt Dudek in zijn biografie. 'Een stem in mijn hoofd zei zelfs: sla hem op zijn gezicht, dan laat hij je naar Duitsland gaan! Om eerlijk te zijn: ik heb toen echt overwogen om hem op zijn gezicht te slaan. Daarna bedacht ik me wat de consequenties van zo'n actie zouden zijn. Zou hij me dan echt laten gaan? Of zou het slechts een enorm mediaschandaal worden? Ik weet niet hoe, maar ik heb mezelf onder controle kunnen houden."