De Boer, Cocu strijden met drie Eredivisie-coaches om Rinus Michels Award

De Boer, Cocu strijden met drie Eredivisie-coaches om Rinus Michels Award

25-04-2016 15:25
29

Frank de Boer, Phillip Cocu, Ron Jans, Erik ten Hag en John Stegeman zijn genomineerd voor de Rinus Michels Award, de prijs voor de beste trainer in de Eredivisie. Dat meldt het ANP.

De trainers van respectievelijk Ajax, PSV, PEC Zwolle, FC Utrecht en Heracles Almelo zijn afhankelijk van het oordeel van hun collega's. Die kiezen op 6 mei tijdens het Nederlands Trainerscongres de uiteindelijke winnaar. Opvallende afwezigen onder de genomineerden zijn Feyenoord-coach Giovanni van Bronckhorst en Ernest Faber van promovendus NEC.

Vorig jaar ging de Rinus Michels Award naar Cocu, die zich toen met PSV net tot landskampioen had gekroond. De Boer kreeg de prijs in 2014 en 2013. Hij veroverde in die jaren de landstitel met Ajax. De Rinus Michels Award wordt sinds 2004 uitgereikt. Co Adriaanse was als trainer van AZ de eerste winnaar.

In de categorie 'beste amateur-trainer' schiet de naam van Wilfred van Leeuwen in het oog. Hij wist met zijn VVSB de halve finale van de KNVB Beker te bereiken en lijkt daarmee de grote favoriet.