De Tien: doelmannen in de Eredivisie die het vaakst de nul houden

De Tien: doelmannen in de Eredivisie die het vaakst de nul houden

26-04-2016 10:10
12

In de Eredivisie vallen wekelijks vele doelpunten, wedstrijden waarin niet wordt gescoord zijn zeldzaamheden. De nul houden is dan ook een lastige taak voor een doelman. Vandaag in De Tien: Eredivisie-doelmannen die het vaakst de nul hebben gehouden.

10. Kostas Lamprou (6 clean sheets)
Kostas Lamprou speelde 32 wedstrijden voor Willem II. De doelman hield in die duels zes keer de nul, wat neer komt op ongeveer negentien procent. Lamprou staat daarmee op de tiende plaats. 

9. Robbin Ruiter (6 clean sheets)
Robbin Ruiter hield net als Lamprou zes keer zijn doel schoon. De doelman van FC Utrecht deed dit echter in 29 wedstrijden, drie minder dan de Lamprou, waardoor Ruiter op de negende plaats staat.

8. Sergio Rochet (6 clean sheets)
In tegenstelling tot vrijwel alle andere keepers in deze top-tien speelde Sergio Rochet slechts 21 wedstrijden. De doelman van AZ wist in zijn 21 optredens zes keer zijn doel succesvol te verdedigen. Het lagere aantal wedstrijden levert Rochet de achtste plaats op.

7. Benjamin van Leer (8 clean sheets)
Benjamin van Leer speelde dit seizoen alle 32 wedstrijden voor Roda JC. De doelman hield in acht duels zijn doel schoon, twee meer dan Rochet. Van Leer eindigt daarmee op de zevende plaats.

6. Sergio Padt (8 clean sheets)
Sergio Padt hoefde net als Van Leer acht keer geen ballen uit zijn net te vissen. De stopper van FC Groningen deed dat ook in 32 wedstrijden, maar kreeg in totaal minder tegendoelpunt, waardoor Padt op de zesde plaats staat.

5. Kenneth Vermeer (9 clean sheets)
Kenneth Vermeer is bezig aan een uitstekend seizoen voor Feyenoord. De doelman laat wekelijks zien waarom hij niet langer de tweede keus bij Ajax wilde zijn. Vermeer speelde 32 wedstrijden, waarin hij negen keer geen tegentreffer hoefde te incasseren.

4. Bram Castro (10 clean sheets)
Bram Castro hield in 32 wedstrijden tien keer zijn doel schoon, één duel meer dan Vermeer. De doelman van Heracles Almelo speelde ruim 31 procent van zijn duels zonder een tegendoelpunt, waarmee Castro op een vierde plaats staat.

3. Eloy Room (10 clean sheets)
Eloy Room speelde tot dusver elke wedstrijd voor Vitesse. De doelman wist tien keer een clean sheet te houden in de 32 wedstrijden die hij voor zijn club speelde. Room kreeg echter minder doelpunten tegen dan Castro, wat hem de derde plaats oplevert.

2. Jeroen Zoet (13 clean sheets)
Jeroen Zoet blonk dit seizoen uit in de Champions League maar doet het in de Eredivisie ook uitstekend. De PSV-doelman hield in 32 optredens dertien keer zijn doel schoon.

1. Jasper Cillessen (17 clean sheets)
Jasper Cillessen is dit seizoen een betrouwbare kracht bij Ajax. De doelman wist in ruim de helft van zijn duels zijn doel schoon te houden, namelijk in zeventien van zijn 31 optredens.