Van Hanegem breekt na Cruijff-vraag Van Gelder: God, Willem

Van Hanegem breekt na Cruijff-vraag Van Gelder: "God, Willem"

Gepubliceerd: maandag 25 april 2016 om 20:46ma 25-04-2016 om 20:46

Alles en iedereen kwam de laatste weken aan het woord over Johan Cruijff, maar Willem van Hanegem bleef opvallend stil. Dat was niet zonder reden. De Kromme brak maandagavond in de uitzending van Peptalk.

Op het moment dat Jack van Gelder het onderwerp bespreekbaar maakt, krijgt Van Hanegem het te kwaad. "Nou, ik heb er helemaal geen behoefte aan", begon de oud-international, die het er moeilijk mee heeft. Vervolgens komen de tranen. "God, Willem", reageert Van Gelder.

Met de tranen in zijn ogen stopt Van Hanegem een pepermuntje in zijn mond. Door de brok in zijn keel krijgt hij er niets meer uit. Van Gelder: "We gaan er niet over verder. Ah... Ja, zo zie je maar. Iedereen heeft zijn eigen gedachten bij het overlijden van Cruijff."

Cruijff zou maandag 69 zijn geworden. Van Hanegem speelde jarenlang samen met het Ajax-icoon bij het Nederlands elftal, onder meer tijdens het legendarische WK van 1974. "Hij was de allerbeste speler die Nederland en de wereld ooit heeft voortgebracht", liet Van Hanegem eerder wel optekenen.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws