Spits mag van Ajax ondanks doorlopend contract uitkijken naar nieuwe werkgever

Spits mag van Ajax ondanks doorlopend contract uitkijken naar nieuwe werkgever

Gepubliceerd: dinsdag 26 april 2016 om 16:32di 26-04-2016 om 16:32

De wegen van Ajax en Sam Hendriks zullen na dit seizoen scheiden. Ondanks het feit dat de 21-jarige aanvaller nog een doorlopend contract heeft, hebben de Amsterdammers Hendriks laten weten dat hij deze zomer uit mag kijken naar een andere club.

Dit meldt Voetbal International dinsdag op het digitale platform. "Komende maand gaan we de knoop doorhakken", reageert Hendriks' zaakwaarnemer Robert Postma tegenover het weekblad. "Er hebben al meerdere clubs interesse getoond", zo vertelt hij over de van De Graafschap overgekomen spits. Hendriks bezit nog een contract dat tot medio 2017 doorloopt.

In 2013 verruilde Hendriks de Superboeren voor Ajax. Tot een doorbraak in de hoofdmacht kwam het nooit voor de spits, al debuteerde hij dit seizoen wel in Ajax 1. In de uitwedstrijd tegen Vitesse (1-3 winst) viel hij een kwartier voor tijd in en leverde hij de assist op Ajax' derde treffer die door Lasse Schöne gemaakt werd. Op die invalbeurt na moest Hendriks het echter vooral doen met wedstrijden in Jong Ajax. In 27 Jupiler League-duels was de aanvaller dertien keer trefzeker.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws