Vijftien 'verschrikkelijke' maanden voor PEC-aanvaller: Het is zwaar geweest

Vijftien 'verschrikkelijke' maanden voor PEC-aanvaller: "Het is zwaar geweest"

27-04-2016 10:46
4

Na een fantastisch debuut in december 2014 verdween Max de Boom (PEC Zwolle) totaal uit beeld. De twintigjarige vleugelaanvaller liep een zware blessure op en was liefst vijftien maanden uit de roulatie. Onlangs maakte hij zijn rentree in het beloftenteam van PEC. 

Kort na zijn debuut tegen Willem II - De Boom viel in en leverde de assist bij de winnende treffer van Tomas Necid - raakte de dribbelaar geblesseerd aan zijn knie. Vijftien eenzame maanden volgden. "Verschrikkelijk. Natuurlijk zijn er mensen die je helpen, Maar je doet bijna alles alleen. Alleen in de sportschool, alleen herstellen. Het is zwaar geweest", vertelt hij woensdag aan dagblad de Stentor. 

De knieblessure van De Boom bleek een stuk gecompliceerder dan aanvankelijk verwacht. "Ik ben eerst aan de meniscus geholpen, omdat ze bang waren dat die af zou sterven. Een paar weken later, toen de knie tot rust was gekomen, hebben ze de nieuwe kruisband erin gezet." In de voorbereiding op het nieuwe seizoen hoopt De Boom, die nog een contract heeft tot medio 2017, weer aan te sluiten bij de selectie van trainer Ron Jans. 

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie