'Onbegrijpelijke' clubhopper van Willem II: 'Dat heeft Streppel goed door, haha'

'Onbegrijpelijke' clubhopper van Willem II: 'Dat heeft Streppel goed door, haha'

27-04-2016 12:56
9

Erik Falkenburg (Willem II) is pas 27 jaar, maar toch speelde hij al voor zes verschillende clubs. Het feit dat hij zo vaak van werkgever verandert, verbaast de aanvallende middenvelder zelf eigenlijk niet. 

"Weet je, op de een of andere gekke manier heb ik altijd gedacht dat ik bij veel clubs zou gaan spelen. Ik ben een vrij onrustig persoon, kan niet zo goed vooruitkijken", aldus Falkenburg in gesprek met Voetbal International. "De trainer (Jurgen Streppel, red.) zegt weleens: jij leeft niet van dag tot dag, maar van uur tot uur. Dat heeft-ie goed door, haha. Maar als je me nu vraagt waar ik destijds mijn handtekening onder zou hebben gezet… Ik zou het bij God niet weten. Bij mij weet je het nooit, ik ben af en toe onbegrijpelijk."

"Bij een grillig persoon hoort een grillige carrière. Het is bij mij inderdaad geen rechte lijn omhoog zoals bij Kevin Strootman, mijn oud-ploeggenoot bij Sparta", vervolgt de oud-speler van onder meer NAC Breda, NEC en AZ. "Hij is heel constant, ook mentaal. Ik zit iets anders in elkaar. Maar ik kom altijd wel weer bovendrijven. Misschien is het met mij niet gelopen zoals veel mensen hadden verwacht, maar ik heb er vrede mee."