Heracles verbaast alles, iedereen en zichzelf: 'De stap die wij hebben gezet...'

27 april 2016 om 22:28

Heracles Almelo heeft in één jaar tijd veel vooruitgang geboekt. Vorig seizoen wist de club ternauwernood degradatie te voorkomen, dit seizoen kan de ploeg van trainer John Stegeman zich in de 33ste speelronde verzekeren van deelname aan de play-offs om Europees voetbal. 

"Vorig jaar rond deze tijd speelden we in de kelder van de Eredivisie, nu doen we mee om hogere plaatsen", citeert Voetbal International Stegeman, die wel weet op welke punten Heracles Almelo sterker is geworden. "Het is gewoon heel verrassend en knap, zeker ook van de spelers. Want zo heel veel andere jongens ten opzichte van vorig seizoen hebben we niet. Wel zijn we in de breedte sterker geworden."

Om een ticket voor de play-offs veilig te stellen, moet er worden gewonnen van ADO Den Haag. "De stap die wij in een jaar hebben gezet, is reuze. Dat dit jaar zo loopt, ook in combinatie met ons verbouwde stadion, maakt me hartstikke trots." Toch wil Stegeman nog niet aan het eventuele seizoenstoetje denken. "Daar ben ik echt nog helemaal niet mee bezig. Vooruitlopen op zaken heeft nul zin. We gaan er zondag alles aan doen tegen ADO Den Haag en dan zien we wel wat er uiteindelijk uit de bus komt."