Babel heeft spijt bij Ajax: Ik weet zeker dat we kampioen waren geworden

Babel heeft spijt bij Ajax: "Ik weet zeker dat we kampioen waren geworden"

Gepubliceerd: donderdag 28 april 2016 om 14:24do 28-04-2016 om 14:24

Ajax miste in het bizarre seizoen 2006/2007 het kampioenschap op één doelpunt, iets waar Ryan Babel lang van wakker heeft gelegen. De aanvaller zoekt het bij zichzelf en zijn teamgenoten.

"Soms denk ik terug aan dat jaar", aldus Babel, die na het mislopen van de titel naar Liverpool vertrok, tegenover Metro. Hij weet wel waar het mis is gegaan. "De titel hebben we niet verspeeld in dat duel met Sparta (5-2 na een 3-0 voorsprong binnen 21 minuten, red.), maar op de laatste speeldag tegen Willem II."

"We hadden gewoon meer moeten scoren in Tilburg, maar wij waren te veel met de tijd bezig. Op het scorebord zagen we de tussenstanden van de andere wedstrijden en bij PSV ging het heel hard. We voetbalden daardoor te gehaast en tegen onszelf. Als wij niet die tussenstanden hadden gezien, weet ik zeker dat we kampioen waren geworden."

Ajax liep daardoor het kampioenschap mis op één doelpunt. PSV ging met de bloemen aan de haal. Met nog twee competitieduels te gaan in het huidige seizoen is zo'n scenario weer mogelijk, omdat Ajax en PSV evenveel punten hebben. Het verschil in doelsaldo is zes goals in het voordeel van Ajax.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws