VP Award 2016: Kuyt zet eindsprint in voor podiumplek, Ziyech aan kop

VP Award 2016: Kuyt zet eindsprint in voor podiumplek, Ziyech aan kop

01-05-2016 07:15
19

Met nog iets meer dan drie dagen te gaan wordt de race om de eerste VP Award feller en feller. Inmiddels zijn er al bijna 50.000 stemmen uitgebracht op de beste speler van het Eredivisie-seizoen.

Zoals het een verkiezing betaamt is zéker niet iedereen erover wie nou de beste speler van het seizoen 2015/2016 is. Hakim Ziyech (FC Twente) is in de comments met afstand de favoriet, maar had de voorbije dagen veel last van twee onverwachte namen: Hidde Jurjus (De Graafschap) en Christian Santos (NEC).

Het lijkt alles te maken te hebben met de fanatieke supportersgroepen van de clubs uit Gelderland. We hebben een hoop campagnes voorbij zien komen, dus niet zonder effect. Inmiddels is de storm gaan liggen en gaat Ziyech fier aan kop. Alleen Dirk Kuyt (Feyenoord) lijkt Santos en Jurjus nog te kunnen passeren en zet een flinke eindsprint in. Hij heeft nu 8 procent van de stemmen.

Ziyech staat op het moment van schrijven eerste met 45 procent van de stemmen. Santos volgt met 16 procent en Jurjus completeert het podium met 11 procent van de stemmen. Opvallend is dat de spelers van Ajax en PSV ver achterblijven. Stemmen kan tot maandag 2 mei 9.00 uur.

De twintig kanshebbers:

No Poll