Litmanen: 'Toen kwam ik terug bij Ajax, er hing een heel ander sfeertje'

Litmanen: 'Toen kwam ik terug bij Ajax, er hing een heel ander sfeertje'

28-04-2016 21:57
15

Voor zijn nieuwe autobiografie Litmanen10 keerde Jari Litmanen deze week voor even terug in Nederland. De Finse legende praatte onder meer over zijn Ajax-periode. 

Litmanen blikt nog altijd met een goed gevoel terug op zijn Ajax-periode. "We hadden een hele mooie periode en ik hoefde lange tijd niet weg naar het buitenland", vertelt hij bij De Wereld Draait Door. "Voor mij was Ajax al buitenland. Geld is nooit belangrijk voor mij geweest. Voetbal, het spelletje zelf, was mijn hobby. Ik ging er altijd vanuit dat als ik het goed zou doen, het geld vanzelf wel zou komen."

Uiteindelijk lonkte toch een overstap naar FC Barcelona. "Ik heb er lang over nagedacht: blijf ik nog bij Ajax of wil ik nog een uitdaging? Uiteindelijk wilde ik toch nog een uitdaging hebben. Ik heb Barcelona meegemaakt, een van de grootste clubs ter wereld. En Liverpool was mijn club toen ik een jonge jongen was."

Een tweede periode bij Ajax zou toch nog volgen. "Daarna kwam ik terug bij Ajax. Dat was een groot verschil met de eerste periode. Er hing een heel ander sfeertje. Dat had te maken met het Bosman-arrest. Ik moest mij in mijn eerste periode aanpassen aan de lokale mensen, maar in de tweede periode was dat andersom. Maar ik zat er lekker tussen, want ik was een Amsterdammer en buitenlander tegelijk."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie