Feyenoord kan reddingsboei vormen: Nee, daar kijken we sowieso niet naar

Feyenoord kan reddingsboei vormen: "Nee, daar kijken we sowieso niet naar"

29-04-2016 16:09
4

Na het bekerfeestje moeten de neuzen bij Feyenoord komend weekend weer dezelfde kant op staan. In de strijd om de derde plek wacht zondag namelijk Willem ll. Hoewel de Rotterdammers al zeker zijn van deelname aan de Europa League, verwacht Terence Kongolo dezelfde passie als altijd.

"We zijn Feyenoord, we moeten altijd voor de winst gaan", vertelt de verdediger tegen RTV Rijnmond. "Je wilt zo hoog mogelijk eindigen en je kunt niet op tachtig procent spelen", aldus Kongolo, die geen rekening houdt met stadsgenoot Excelsior. De Kralingers zijn met Willem II in een degradatiestrijd verwikkeld. "Nee, daar kijken we sowieso niet naar."

Kongolo, die zich sterk heeft ontwikkeld in De Kuip, wil het seizoen wel goed afsluiten. Verwacht hij deze zomer nog interesse van buitenlandse clubs? "Dat weet ik niet. Het zou kunnen. Of ik er voor open sta? Ik heb nog een contract voor twee jaar. Als er iets moois komt, denk ik erover na."

De bekerwinst was de eerste keer dat Kongolo in zijn jonge carrière een prijs omhoog mocht houden. Het feestje werd goed gevierd. "Voor mij is het de eerste keer op hoog niveau. Dat is een mooie ervaring. Zulke dingen moet je meenemen in je carrière. Het mooiste is dat je die beker pakt. Ik ging helemaal los. En die huldiging was echt mooi. Dat er zóveel mensen komen.."