Van de Looi houdt rekening met alle scenario's: 'Die zijn aan bod gekomen'

29 april 2016 om 17:43

FC Groningen heeft afgelopen week gebruikt om zondag bij sc Heerenveen op alles voorbereid te zijn in de jacht op een play-offticket. De ploeg van trainer Erwin van de Looi heeft als nummer tien nog zicht op een plaats in de play-offs om Europees voetbal.

De Groningers, die twee punten achter nummer acht NEC staan, zijn echter wel afhankelijk van de concurrentie. "We moeten er rekening mee houden dat we nu mogelijk meer risico moeten nemen", zegt Van de Looi, bezig aan zijn laatste weken bij Groningen, op de clubsite. "De afgelopen dagen hebben we tactisch getraind en zijn deze scenario's ook aan bod gekomen."

"Voor ons staat er nog veel op het spel, terwijl de wedstrijd bij Heerenveen vooral in het teken zal staan van afscheid, aangezien het hun laatste thuiswedstrijd van het seizoen is", vervolgt Van de Looi. Zijn Friese collega Foppe de Haan zit voor het laatst op de bank in het Abe Lenstra Stadion. Van de Looi verwacht ondanks alle sentimenten wel een echte strijd. "Heerenveen heeft er onlangs tegen Ajax echt een voetbalgevecht van gemaakt en dat hebben wijzelf in de afgelopen serie ook gedaan. We zullen zondag weer de mouwen opstropen en moeten meegaan in de duelkracht."

Van de Looi heeft Michael de Leeuw terug van een hamstringblessure. Daartegenover staat het ontbreken van Simon Tibbling door knieproblemen. "Dat is wel een aderlating", aldus de coach. "Tibbling is tegen Roda al niet begonnen in de basisopstelling vanwege vocht in zijn knie en dat is daarna verergerd. Zijn knie is onrustig en daarom zal hij niet meegaan naar Heerenveen."