De Eredivisie-flops: PSV-invaller, Ajax-aanvoerder en hopeloze keepers

De Eredivisie-flops: PSV-invaller, Ajax-aanvoerder en hopeloze keepers

02-05-2016 11:00
6

Het was niet het weekend van de keepers in de Eredivisie. Liefst drie doelwachters zit bij de flops van afgelopen weekend, samen met een Ajacied en een PSV'er.

Peet Bijen (FC Twente)
Lijkt tekort te komen voor het Eredivisie-niveau. Bijen kwam door de hoge nood in Enschede in de ploeg, maar laat in niets zien dat hij het vertrouwen waard is.

Davy Klaassen (Ajax)
Knapte veel vuil werk op tegen Twente, maar van een Ajax-aanvoerder verwacht je méér. Was opvallend ongelukkig en onzorgvuldig aan de bal.

Nick Marsman (FC Twente)
Het is zéker niet de eerste keer dat Marsman in deze rubriek staat. In het duel met Ajax moest hij vier keer vissen en een paar keer ging hij daarvoor niet vrijuit.

Robin Pröpper (De Graafschap)
Het was nogal een fout die Pröpper maakte in Alkmaar, waardoor de 3-1 en de beslissing viel. De Graafschap kan zulke momenten van de verdediger niet gebruiken in de nacompetitie.

Kostas Lamprou (Willem II)
Uitgerekend tegen zijn oude club maakte Lamprou een gigantische blunder. Het betekende ook meteen een nederlaag voor Willem II. Na het gewraakte moment kon hij wel door de grond zakken.

Leonard Nienhuis (SC Cambuur)
Nee, het was niet het weekend van de keepers in de Eredivisie. Nienhuis is alweer de derde doelman in dit rijtje. Ging vreselijk in de fout bij de PSV-goal van Maher.

Bryan Smeets (De Graafschap)
Gaf een strafschop weg door een overtreding op AZ'er Haps en stond bij de 2-1 te slapen. Verwachtte het niet, liep weg en zag even later de bal in het Graafschap-doel liggen.

Christian Santos (NEC)
Waar is de Santos van de eerste seizoenshelft in hemelsnaam gebleven? De spits van NEC loopt gefrustreerd rond en kan zelfs geen penalty's meer benutten.

Martijn Barto (SC Cambuur)
Hoopt na de degradatie van SC Cambuur naar de Jupiler League in de Eredivisie te blijven, maar zal zich moeten verbeteren om daar ook maar enigszins kans op te maken. Niets in te brengen tegen PSV.

Maxime Lestienne (PSV)
Is hopeloos uit vorm, anders kunnen we niet stellen. Lestienne mocht invallen tegen Cambuur, maar kreeg weinig ballen, gleed vaak weg, grossierde in balverlies en joeg vrije trappen de tribune in.

Jerson Cabral (FC Twente)
Kreeg in het verloren competitieduel met Ajax de wind van voren van teamgenoot Ziyech, die in kansrijke positie over het hoofd werd gezien. Terecht. Leidde daarnaast een Ajax-goal in met balverlies.