Napoli jaagt op oud-speler Heerenveen: Hij is de Andrea Pirlo van België''

Napoli jaagt op oud-speler Heerenveen: "Hij is de Andrea Pirlo van België''

02-05-2016 11:42

Oud-sc Heerenveen-speler Sven Kums wordt in verband gebracht met een overgang naar SSC Napoli. De belangenbehartiger van de Gent-middenvelder en reageert tegenover het Italiaanse Tutto Napoli op de geruchten.

Zaakwaarnemer Mogi Bayat bevestigt de interesse, maar van een overeenkomst is nog geen sprake. ''We zullen volgende week zien, meer kan ik niet zeggen. Napoli en AA Gent hebben nog belangrijke wedstrijden voor de boeg en die zijn momenteel belangrijker. Wanneer hun doelen bereikt zijn, zien we verder", laat Bayat weten aan Tutto Napoli.

Bayat ziet in Kums wel een uitstekende speler voor de Italiaanse topclub. "Sven is een geweldige speler en dat liet hij zien in de Champions League. Hij is de Andrea Pirlo van België. Het zou een geweldige deal zijn voor beide partijen. Sven is een architect op het veld. Ik ken het team van Napoli, hij zou er zeer goed passen. Hij scoort, versnelt het spel, geeft assists. Een uitstekende speler. Dat lokte de interesse van een aantal teams."

Napoli staat op een tweede plaats in de Serie A en is nog volop in de race voor een rechtstreeks Champions League-ticket. Kums kwam in 2014 naar AA Gent, waarna hij uitgroeide tot sleutelspeler en kapitein. Volgens Italiaanse bronnen zou hij twaalf miljoen moeten kosten.