Donkere wolken pakken zich samen boven Cambuur: Afbreukrisico was groot

Donkere wolken pakken zich samen boven Cambuur: "Afbreukrisico was groot"

02-05-2016 17:30
17

Het rommelt bij SC Cambuur. De supporters van de gedegradeerde club uit Leeuwarden roepen om het vertrek van technisch directeur Henry van der Vegt. Algemeen directeur Ard de Graaf springt voor zijn collega in de bres.

Van der Vegt gaf zelf al aan niet te willen vertrekken uit Leeuwarden. "Ik vind dat Henry lef heeft getoond door vorig jaar in te stappen. Het afbreukrisico was groot, veel zaken stonden al vast voordat hij kwam. Daar kon hij niks meer aan veranderen", zegt De Graaf tegen de NOS.

Voor De Graaf komt de degradatie niet geheel als een verrassing. "We wisten dat we er in de huidige omstandigheden, met dit stadion, op den duur weer uit zouden gaan. Sommigen gaven ons een jaar, anderen met moeite twee jaar en het zijn er uiteindelijk drie geworden. Maar de club heeft in die jaren wel enorme stappen gemaakt, qua imago en financiën bijvoorbeeld."

Een nieuw stadion is een must voor Cambuur om ooit een stabiele eredivisionist te worden. De plannen daarvoor bestaan al een tijd. "De degradatie zal daar geen invloed op hebben. Met die plannen waren we al begonnen toen we nog in de Jupiler League speelden. Het plan is klaar, de gemeente gaat op korte termijn 'ja' of 'nee' zeggen. Een cruciaal moment voor de club", aldus De Graaf.