Van één naar twintig miljoen euro: de vijf grootste waardestijgingen bij Leicester

Van één naar twintig miljoen euro: de vijf grootste waardestijgingen bij Leicester

Gepubliceerd: dinsdag 3 mei 2016 om 17:30di 03-05-2016 om 17:30

In een jaar tijd zijn de Leicester City-kampioenen uitgegroeid van relatief onbekende namen die alleen de échte Engelse voetballiefhebbers kennen, tot absolute wereldsterren. En daar kunnen Leicester City én de spelers zelf de komende jaren financieel de vruchten van plukken.

Spelers die precies een jaar geleden nog luttele miljoenen of soms zelfs tonnen waard waren, hebben door het kampioensjaar van Leicester City hun waarde explosief zien stijgen. Riyad Mahrez was in het voorjaar van 2015 nauwelijks meer dan een miljoen waard, maar wordt na het winnen van de titel op liefst twintig miljoen euro geschat. En ook de marktwaardes van Jamie Vardy, Shinji Okazaki, Jeffrey Schlupp en N'Golo Kanté zijn in amper een jaar tijd met zes tot wel tien miljoen euro gestegen.

Dat onderstreept nog maar eens van hoe ver Leicester City, dat vorig jaar nog tegen degradatie vocht, en diens sterren moesten komen. Vardy, bijvoorbeeld, zwoegde nog maar zes jaar geleden in een fabriek terwijl hij voor dertig pond per week wedstrijdjes speelde bij Stocksbridge Park. Kanté voetbalde drie jaar geleden nog in de Franse derde divisie en voor Mahrez was dit pas het tweede seizoen op het hoogste niveau, ooit. Inmiddels zijn zij door de internationale top gewilde spelers met prijskaartjes van minimaal tien tot twintig miljoen euro om hun nek.

VoetbalPrimeur legde de transferwaardes van de huidige Leicester City-spelers van het seizoen 2014/15 en het seizoen 2015/16 naast elkaar en zette de vijf grootste waardestijgingen op een rij.


Van links naar rechts: Riyad Mahrez, Jamie Vardy, Shinji Okazaki, Jeffrey Schlupp, N'Golo Kanté

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Wie is de grootste Leicester-verrassing?

Mahrez
41%
Vardy
43%
Schlupp
0%
Kanté
12%
Okazaki
1%
Een andere speler
1%
(726 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws