PSV zorgt voor verbazing met 'transfer' van 7-jarig voetballertje

PSV zorgt voor verbazing met 'transfer' van 7-jarig voetballertje

Gepubliceerd: dinsdag 3 mei 2016 om 20:08di 03-05-2016 om 20:08

Een opvallende 'transfer' bij PSV. De zevenjarige Giovanny Oliveira Silva da Costa uit Glanerbrug speelt vanaf volgend seizoen in de jeugdopleiding van de Eindhovense club.

Dat meldt Tubantia woensdag. Het voetballertje van AJC'96 uit Losser, vlakbij Enschede, maakte tijdens een talentendag in oktober zoveel indruk dat hij zich vanaf de zomer PSV'er mag noemen. De vader van Giovanny verhuist met zijn zoon mee naar Eindhoven.

Het Eindhovens Dagblad merkte in de loop van de dag dat het nieuws voor nogal wat verbazing zorgde en deed navraag. Wat blijkt: de ouders van Giovanny hebben op eigen initiatief de stap genomen. PSV maakt immers geen werk van het speuren naar talenten jonger dan elf jaar.

Bovendien is het zo dat PSV de grootste talentjes nog zoveel mogelijk in eigen omgeving wil laten spelen, terwijl het ouders wordt ontraden om de stap te nemen. De kleine Giovanny wordt echter geen strobreed in de weg gelegd door zijn ouders, die familie in de buurt van Eindhoven hebben wonen. PSV neemt het jochie daarom op in de jeugdopleiding.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Lees meer over: Eredivisie PSV

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws