'Spotgoedkope clausule van Leicester-revelatie wekt belangstelling topclubs'

'Spotgoedkope clausule van Leicester-revelatie wekt belangstelling topclubs'

04-05-2016 09:30
14

N'Golo Kante is dit seizoen een van de revelaties bij Leicester City. De goede prestaties van de dynamische middenvelder zijn ook bij de Europese topclubs niet onopgemerkt gebleven. Hij is bovendien spotgoedkoop op te pikken bij de kersverse kampioen van de Premier League.

Volgens Le Parisien heeft de 25-jarige Fransman van Malinese afkomst een ontsnappingsclausule van 25 miljoen euro in zijn contract staan. Waar Paris Saint-Germain zich al meldde voor Kante, die afgelopen zomer voor zo'n acht miljoen euro overkwam van Caen, hebben nu ook Arsenal, Chelsea en Manchester City belangstelling. Net als PSG zaten die clubs al om tafel met de middenvelder.

Kante zou zelf het liefst in Engeland willen blijven. Een langer verblijf bij Leicester City is dan ook zeker niet uitgesloten. Met The Foxes is hij bovendien verzekerd van Champions League-voetbal. Aan de andere kant is de club van trainer Claudio Ranieri niet in staat om te concurreren met de enorme salarissen die de Engelse grootmachten bieden. Momenteel verdient Kante 32.000 euro per week.