Nieuwe ADO-man hoopt dat China-scepsis verdwijnt: "Wordt de club beter van"

4 mei 2016 om 13:28

Mattijs Manders heeft het druk tijdens zijn eerste periode als algemeen directeur van ADO Den Haag. De opvolger van Jan Willem Wigt hoopt de relatie tussen de club en de Chinese eigenaren te verbeteren.

Manders communiceert dagelijks met Beijing. "Dat verloopt allemaal op een goede manier. Als de scepsis binnen onze organisatie verandert in geloof in een gezamenlijke toekomst, dan kan ADO daar veel beter van worden." Ondertussen wordt er ook hard gewerkt aan de ADO-selectie van volgend seizoen. "Daar is met trainer Henk Fraser voortdurend contact over, alleen is het nog even afwachten wat er mogelijk is", aldus Manders in Voetbal International.

De directeur is ook bezig om de financiële situatie van de club op orde te krijgen. Er moet een begroting worden samengesteld die in juni op de mat van de KNVB moet liggen. "Het is absoluut niet zo dat we met de rug tegen de muur staan. Ik denk dat we qua begroting redelijk uitkomen, waarbij een intensievere samenwerking met China vervolgens voor een volgende impuls kan zorgen. Daar zie ik heel veel mogelijkheden."