'Bendtner duikt op bij voormalige werkgever en hoopt contract te verdienen'

'Bendtner duikt op bij voormalige werkgever en hoopt contract te verdienen'

05-05-2016 15:10
9

Nicklas Bendtner hoopt een contract te versieren bij FC Kopenhagen. De Deense spits zit zonder club sinds zijn vertrek bij VfL Wolfsburg. In zijn geboorteland hoopt hij zijn carrière nu nieuw leven in te blazen, meldt het Deense Ekstrabladet.

Wolfsburg stuurde Bendtner begin vorige week definitief de laan uit, nadat hij zich voor de zoveelste keer had verslapen. De oud-speler van onder meer Arsenal trainde sinds eind maart al niet meer mee met de nummer tien van de Bundesliga. "Het had geen zin om de samenwerking nog voort te zetten", reageerde technisch directeur Klaus Allofs op het vertrek van de veelbesproken aanvaller.

Bendtner speelde in het verleden al voor Kopenhagen, maar verruilde de Deense topclub in 2004 voor Arsenal. The Gunners verhuurden hem in het seizoen 2012/13 nog aan Juventus, waarna de 28-jarige Deen in 2014 bij Wolfsburg neerstreek. In de Volkswagen Arena, waar hij voor drie miljoen euro op de loonlijst stond, bleef hij deze jaargang steken op dertien competitieduels.