Ervaren international begrijpt Nederland niet: 'Goede organisatie, dan win je'

Ervaren international begrijpt Nederland niet: 'Goede organisatie, dan win je'

06-05-2016 10:31
6

Roda JC versterkte zich in de winterstop met Ugur Inceman. De ervaren Turkse middenvelder bleek een schot in de roos voor de Limburgers, die zich met Inceman als belangrijke kracht afgelopen zondag wisten te handhaven in de Eredivisie. Op de website van zijn werkgever reageert de in Duitsland geboren international van Turkije opgelucht.

"We waren ontzettend opgelucht. We wilden ons op eigen kracht handhaven en hebben dat tegen NEC via een overwinning afgedwongen. Dat voelt heerlijk", geeft de 34-jarige Inceman aan, die niet had verwacht dat Roda JC het nog zo spannend voor zichzelf zou maken.

"Helaas kwamen we in een negatieve spiraal terecht", geeft hij als reden aan. "We hadden voornamelijk veel problemen in onze thuiswedstrijden. Vooral de ongelukkige nederlagen tegen Vitesse en sc Heerenveen hebben er mentaal fors ingehakt."

Inceman speelde jarenlang in Turkije, waar de spelopvatting heel anders is dan in Nederland. Het aanvallende voetbal in de Eredivisie begrijpt de eenmalig international niet altijd. "In Turkije is het uitgangspunt om defensief goed te staan en het spel van de tegenstander te ontwrichten. Zo win je wedstrijden. In mijn visie moet je eerst je verdediging op orde hebben en dan toeslaan", aldus Inceman, die nog een contract voor één seizoen heeft in Kerkrade.