ADO zet 'sympathie niet opzij' voor icoon: 'We kunnen meer geld ontvangen'

6 mei 2016 om 15:43

Voor ADO Den Haag en trainer Henk Fraser staat er niet veel meer op het spel tijdens de laatste wedstrijd van het seizoen. De club staat elfde in de Eredivisie, waardoor degradatie is ontlopen en play-offs om Europees voetbal niet meer te bereiken zijn. Zondag komt sc Heerenveen op bezoek, waar trainer Foppe de Haan voor de laatste keer op de bank zal zitten.

Fraser is niet van plan om zijn ervaren collega met een overwinning afscheid te laten nemen. "Wij willen gewoon winnen van Heerenveen. Sympathie en beleving gaan niet altijd samen en aankomende zondag zetten wij de sympathie ook opzij", laat de oefenmeester weten op de website van zijn club. Hoewel er sportief niks meer te winnen valt voor ADO, speelt men nog wel voor het geld. 

"We willen deze plek vasthouden", aldus Fraser. "Dat is goed voor de club, die hierdoor meer geld zal ontvangen en daar worden we allemaal beter van. Maar je moet ook wel eerlijk zijn. Als je sportief nergens meer voor speelt, is het lastiger jezelf op te laden", kijkt de voormalig verdediger realistisch vooruit naar het duel.