Cambuur mikt op snelle terugkeer: 'Daar zijn we al druk mee aan de slag'

Cambuur mikt op snelle terugkeer: 'Daar zijn we al druk mee aan de slag'

06-05-2016 22:10
17

Marcel Keizer wil met SC Cambuur zo snel mogelijk terugkeren naar de Eredivisie. De trainer kon de Leeuwarders dit seizoen niet behoeden voor degradatie, maar kijkt nu al vol optimisme naar de nieuwe jaargang.

"Al met al is het gewoon net te weinig geweest", zegt Keizer, die in februari de opgestapte Henk de Jong opvolgde, op de clubsite. "We hebben af en toe best aardig gevoetbald en in sommige wedstrijden hadden we misschien meer verdiend, maar aan het einde van het seizoen sta je waar je staat. We krijgen te veel en te makkelijk doelpunten tegen. PSV scoorde afgelopen weekend bijvoorbeeld vanuit een ingooi. Dat heeft ook met kwaliteit te maken."

Volgend seizoen hoopt Keizer met Cambuur een gooi te doen naar promotie. "Het is nu nog te vroeg om hier echt diep op in te gaan, maar een club als Cambuur hoort in de Jupiler League altijd in de top mee te doen. Wat de top is? Voor mij is dat de top drie. Maar alles heeft natuurlijk ook met de selectie te maken. Wie gaan er weg en wat komt er bij? Daar zijn we achter de schermen al druk mee aan de slag, maar we zullen ook geduld moeten hebben."

Keizer wil het seizoen allereerst goed afsluiten in de thuiswedstrijd tegen Excelsior. "We zijn het verplicht aan onszelf en de competitie, maar vooral ook aan onze supporters. Dit seizoen hebben we thuis slechts twee keer gewonnen, maar toch was het stadion elke twee weken bijna altijd uitverkocht. Dat is wel uniek hoor."